FM Properties Realty Group is gespecialiseerd in het volledige onroerend goed proces van investering en ontwikkeling tot verkoop en management. Wij zijn ook een dienstverlenend bedrijf dat de tijd neemt de aanstaande kopers te informeren over de “lifestyle” elementen aan de Costa del Sol - waaronder enkele praktische zaken als scholen.

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste internationale - en privé scholen in deze regio.

Aloha College

Het Aloha College bevindt zich in Nueva Andalucía en is een gerenommeerde internationale school met een solide academische reputatie en voortreffelijke installaties. Deze onafhankelijke, gemengde dagschool voor leerlingen van 3-18 werd in 1982 opgericht als een bedrijf zonder winstoogmerk in de handen van de ouders-aandeelhouders en als zodanig wijdt de school zich volledig aan het verschaffen van een eersteklas internationaal onderwijs dat deuren opent naar universiteiten over de hele wereld.

Sotogrande International School

Deze school opende zijn deuren in 1978, en is een dag- en kostschool voor leerlingen van 3-18 en voldoet aan de behoeften van een internationale gemeenschap in het exclusieve gebied van Sotogrande. De school is uitgerust met top installaties en wordt erkend door zowel Spaanse als Britse onderwijsinstanties.

Sunny View School

Sunny View is één van de oudste scholen aan de Costa del Sol en biedt al sinds 1971 gemengd onderwijs aan kinderen van 3-18. De school is erkend door de instanties en hier kan men volledig Engels lager- en voortgezet onderwijs volgen.

The English International College

Deze internationale school gevestigd in El Rosario, ten oosten van Marbella biedt ook een volledig Engels Nationaal Leerplan voor 400 leerlingen van 3-18 afkomstig uit diverse landen. Engels is de eerste taal de gebruikt wordt in het onderwijs, en Spaans de tweede officiële taal binnen een school die tot doel heeft zijn leerlingen voor te bereiden voor een internationale vervolgstudie in tertiair onderwijs.

Calpe School

Calpe is een internationale lagere school in San Pedro de Alcántara voor kinderen van 3-11 jaar. Deze school werd opgericht in 1973. De kinderen worden onderwezen volgens het Engelse leersysteem en de school ontvangt veel lof voor de manier van zorg en toewijding die het personeel toont. De ouders worden actief betrokken bij het gebeuren op school.

Swans International School

Swans is nu een begrip in Marbella en biedt sinds 1971 kwaliteit in onderwijs aan leerlingen van 3 tot 18 jaar. Hier worden traditionele onderwijsvaardigheden gecombineerd met een innovatieve aanpak van het leerproces.

Benalmadena International College

Alhoewel de school relatief nieuw is (uit 1997), levert deze gemengde Engelse internationale school gevestigd in Nueva Torrequebrada een dienst van onschatbare waarde aan het oostelijke deel van de Costa del Sol.

St Anthony’s College

St. Anthony's college is één van de oudste internationale scholen aan de Costa del Sol. Het is tevens de belangrijkste school van Fuengirola, alwaar het tweetalig onderwijs biedt aan leerlingen van drie jaar tot aan de universiteit. De school bereidt zijn leerlingen zowel voor voor het Engelse GCSE en GCE Advanced Level als de Spaanse leerplannen Primaria, Secundaria en Bachillerato.

Mayfair Academy

Deze internationale school voor leerlingen van 5-18 bestrijkt eveneens het volledige onderwijsgebied van lagere school tot universiteit. Mayfair is gevestigd nabij Estepona, ten westen van Marbella, en biedt tevens een speciaal Sport, Kwalificaties, Studie en Technologisch leerplan aan.

San José

San José is één van de beste Spaanse privéscholen uit de regio, dit is een prestigieuze school gelegen in Guadalmina, een gebied ten westen van Marbella. De school bereidt kinderen voor op een universitaire studie in Spanje of daarbuiten. Het onderwijsniveau en de sportaccomodaties behoren tot de beste in deze regio.

Luchtfoto van Marbella