De hypotheekmarkt heeft zwaar geleden onder de crisis van 2008, maar in het licht van het sterker worden van het Spaanse banksysteem (alle Spaanse banken doorstonden de strenge stresstest waarvan de resultaten in oktober 2014 openbaar gemaakt werden), keert het aantal hypotheken langzaam maar zeker terug naar het oude niveau.

De voorwaarden zijn nu strenger maar de markt heeft daardoor een stevigere basis gekregen. Alhoewel vandaag de dag er nog steeds veelal contant betaald wordt in gebieden als de Costa del Sol, is het slechts een kwestie van tijd totdat het financieren van woningen terugkomt op de niveaus van voor de crisis.

Wij voorzien geen terugkeer naar de 'soepele kredietvoorwaarden' van de jaren 2000, maar in plaats daarvan een meer evenwichtige situatie dan die voorheen bestond.

FM Properties Realty Group is de meest geliefde partner van vooraanstaande banken en finaciële instellingen in de regio, zoals Banco Santander, Banco Sabadell en Barclays om een paar te noemen. Daarnaast werken wij ook nauw samen met IMS Mortgages en The Finance Bureau, betrouwbare specialisten, wier expertise kan bouwen op een jarenlange ervaring en wier goede naam en reputatie steeds verder toegenomen is.

FM Properties Realty Group kan handelen in een ondersteunende en adviserende rol voor zowel particuliere klanten als investeerders wanneer het aankomt op het aanvragen van leningen en hypotheken. Neem contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen doen.

Luchtfoto van Marbella