Marbella klassiekers: The Golden Mile en Nueva Andalucía


Marbella staat internationaal bekend als een glamour badplaats die door zijn idyllische ligging aan de Middellandse zee voor het eerst de internationale jetset aantrok in de jaren vijftig. Sindsdien is deze reputatie gevestigd door klassiekers zoals de Gouden Mijl, Puerto Banús en Nueva Andalucía, wat toe blijft dragen aan de iconische aantrekkelijkheid van Marbella.

Marbella Golden Mile Appartamenten

Als we over Marbella spreken dan roept dit bij de meeste van ons een reeks beelden op. Deze omvatten stranden bezaaid met strandstoelen, chiringuito bars, visrestaurants en trendy beachclubs, maar ook de jachthaven van Puerto Banús, waar de jachten glinsterend in het water liggen terwijl luxe auto’s langsrijden en menig beroemdheid wordt gespot op weg naar een A-list party. Marbella is de plaats van hedonistische glamour waar de schoonheden samenkomen om van een onvergetelijke zomer te genieten, maar het is tevens een stad met boomrijke lanen geflankeerd door elegante winkels, schaduwrijke pleinen met volop horecagelegenheden en mooie huizen gesitueerd langs de grenzen van de glooiende golfbanen.

Marbella is in feite het totaal van al deze onderdelen, met een charmante oude stad, heerlijk dineren, spa’s, een outdoor sport cultuur en meer historie en kunst dan je je kunt voorstellen. Het belangrijkste monument is de Golden Mile, een minimaal 6 kilometer lange, met palmbomen uitgestrekte, laan die Puerto Banús en Marbella stad met elkaar verbindt. Hier bevinden zich parken, restaurants, boetiekjes en beroemde luxe resort hotels zoals de Marbella Club en de Puente Romano, die op hun beurt zijn voorzien van eigen tennis- en beachclubs te midden van uitgestrekte groene vlaktes. Maar er zijn ook huizen met het adres van de Golden Mile, en de gelukkige mensen die dit hun thuis mogen noemen, wonen dan ook in prachtige villa’s, landhuizen en penthouse appartementen.

Zee of Bergen

Marbella uitzicht op het strandNiet verrassend is dat de woningen gelegen aan de zeezijde van de Gouden Mijl het duurste en het meest gewild zijn. Dit geldt voor de lucratieve zomerverhuurmarkt maar ook voor de top van de huizenverkoopmarkt, waar u een aantal zeer imposante woningen vindt, variërend van schitterende strandvilla’s met smetteloze gazons en infinity zwembaden die met de horizon lijken te fuseren. Vanuit dit privé domein stapt u rechtstreeks op het strand, waar jachten net voor de kust voor anker liggen en een stijlvolle strandwandeling leidt u rechtstreeks naar glamour beachclub locaties.

De villa’s gaan verder aan de bergzijde van de beroemde laan, evenals exclusieve appartementencomplexen gehuld in weelderige groene tuinen en eersteklas voorzieningen. Deze voorzieningen omvatten niet alleen zwembaden en tennisbanen maar ook privé fitnesscentra en spa’s, 24 uur beveiliging, een bemande receptie met conciërge personeel en tevens een clubhuis met relaxruimtes en bediening. Dit alles bevindt zich in woonwijken omgeven door palmbomen en uitzicht over de nabijgelegen Middellandse zee, Puerto Banús en het prachtige berglandschap van Sierra Blanca.

korte afstand van het sociale gebeuren van Puerto Banús, de winkels en het heerlijk dineren in Marbella stad en de golf- en sportclubs in de aanliggende gebieden, kunt u in alle rust en privacy leven.

Natuur aan de rand van Puerto Banús

Een ander gebied dat is uitgegroeid tot een gewild icoon in Marbella is Nueva Andalucía, één van de meest aantrekkelijkste woonwijken in de regio. Gelegen in de rustige kom van een vallei een stukje landinwaarts van Puerto Banús, geniet het een perfecte locatie dicht bij de zee, stad, jachthaven en alle afleidingen en voorzieningen, maar het biedt ook de ruimte, rust, uitzicht en natuurlijke omgeving waar vele bewoners – en in het bijzonder families – naar op zoek zijn. In de buurt zijn internationale scholen, tennisclubs, spa’s, sportscholen, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden, waarbij de privé villa’s en aantrekkelijke laagbouw appartementencomplexen gebouwd zijn rondom een reeks van gerenommeerde golfbanen.

In Marbella volgen de ‘buitenwijken’ vaak de richting van een golfbaan, en in ‘Golf Valley’ zoals Nueva Andalucía nu bekend staat, vindt u een verzameling van zowel de mooiste golfbanen als woonwijken. Hier bevinden zich onder andere Los Naranjos, Las Brisas en Aloha, met de vorming van de zeer exclusieve gemeenschap La Cerquilla, niet gelegen langs een golfbaan, maar op de voethelling van de machtige bergen die landinwaarts leiden. Perfect voor bergwandelingen, lopen met de hond en ook om te ontspannen bij twee mooie meertjes, is het een gebied dat de overgang vormt tussen een bruisende, glamour badplaats en de open natuur.

Op slechts enkele minuten van Marbella stad en Puerto Banús, kun je adelaars waarnemen die in de diep blauwe lucht boven je hoofd rondzweven terwijl je ligt te relaxen bij het zwembad of tijdens het vissen in het meer. In Marbella zijn er vele bezienswaardigheden, maar de glamour komt nog steeds van de tijdloze klassiekers die het blijvende aantrekkingskracht blijft geven.

Juli 2015

Appartement begane grond te koop in Imara - Marbella Golden Mile Appartement begane grond

Appartement begane grond te koop in Imara, Marbella Golden Mile

Appartement begane grond te koop i Imara, Marbella Golden Mile, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 3...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 949.000

Villa te koop in Marbella Hill Club - Marbella Golden Mile Villa

Villa te koop in Marbella Hill Club, Marbella Golden Mile

Villa te koop i Marbella Hill Club, Marbella Golden Mile, met 4 slaapkamers, 4 badkamers, 2 een...

4 Slaapkamers | 4 Badkamers | VERKOCHT

Villa te koop in Cascada de Camojan - Marbella Golden Mile Villa

Villa te koop in Cascada de Camojan, Marbella Golden Mile

Villa te koop i Cascada de Camojan, Marbella Golden Mile, met 7 slaapkamers, 8 badkamers, 5 een...

7 Slaapkamers | 8 Badkamers | VERKOCHT

Appartement begane grond te koop in Lomas del Rey - Marbella Golden Mile Appartement begane grond

Appartement begane grond te koop in Lomas del Rey, Marbella Golden Mile

Appartement begane grond te koop i Lomas del Rey, Marbella Golden Mile, met 2 slaapkamers, 2...

2 Slaapkamers | 2 Badkamers | 730.000

Appartement begane grond te koop in Lomas del Rey - Marbella Golden Mile Appartement begane grond

Appartement begane grond te koop in Lomas del Rey, Marbella Golden Mile

Appartement begane grond te koop i Lomas del Rey, Marbella Golden Mile, met 3 slaapkamers, 3...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 850.000

Duplex Penthouse te koop in Lomas del Rey - Marbella Golden Mile Duplex Penthouse

Duplex Penthouse te koop in Lomas del Rey, Marbella Golden Mile

Duplex Penthouse te koop i Lomas del Rey, Marbella Golden Mile, met 4 slaapkamers, 3 badkamers, 3...

4 Slaapkamers | 3 Badkamers | 1.950.000

Duplex Penthouse te koop in Imara - Marbella Golden Mile Duplex Penthouse

Duplex Penthouse te koop in Imara, Marbella Golden Mile

Duplex Penthouse te koop i Imara, Marbella Golden Mile, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 1 een...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 2.300.000

Half Vrijstaande woning te koop in Sierra Blanca del Mar - Marbella Golden Mile Half Vrijstaande woning

Half Vrijstaande woning te koop in Sierra Blanca del Mar, Marbella Golden Mile

Half Vrijstaande woning te koop i Sierra Blanca del Mar, Marbella Golden Mile, met 5 slaapkamers,...

5 Slaapkamers | 5 Badkamers | VERKOCHT

Villa te koop in Marbella Hill Club - Marbella Golden Mile Villa

Villa te koop in Marbella Hill Club, Marbella Golden Mile

Villa te koop i Marbella Hill Club, Marbella Golden Mile, met 4 slaapkamers, 4 badkamers, 4 een...

4 Slaapkamers | 4 Badkamers | VERKOCHT