La Zagaleta, Marbella’s meest luxe urbanisatie


Het dorpje Benahavis heeft de harten gewonnen van zelfs de meest doorgewinterde bezoekers van de Costa del Sol. Bekend om zijn fantastisch aanbod van zeer goede restaurants, verwelkomt het dorp diegene die op zoek zijn naar een speciale culinaire ervaring in een familie vriendelijke sfeer en een schitterende locatie.

Benahavis kust weergaveOp 500 meter boven de zeespiegel en op slechts een kleine 10 minuten rijden landinwaarts, krijgt Benahavis ook steeds meer bekendheid om zijn outdoor activiteiten. Gelegen op een heuveltop is het dorp genesteld onder het Serrania de Ronda gebergte, het ideale decor voor de nieuwste rage van avontuurlijk verkennen. Kanovaren in de rivier Guadalmina, 4×4 jeep safari’s, bergbeklimmen, abseilen, mountainbiken en wandelen – er is genoeg te doen om de sensatiezoekers bezig te houden. Voor degene met iets minder adrenaline, steek de Las Angosturas bij de Tres Pergolas over om mee te doen aan de Acequia wandelroute – één van de vele startpunten bevinden zich nabij of in het dorp zelf.

Benahavis is de rijkste gemeente (per hoofd van de bevolking) in Andalucia, grotendeels doordat het de thuisbasis is van enkele van de meest luxueuze urbanisaties in Spanje, inclusief El Madroñal, het Marbella Club Golf Resort en de La Zagaleta Country Club, de meest exclusieve en gewaardeerde van deze landgoederen.

La Zagaleta

Met een geschiedenis van beroemde eigenaren, inclusief Henri Roussell (vader van de echtgenoot van Christina Onassis, Thierry Roussell) en later de controversiële zakenman en ooit eens de rijkste man ter wereld, Adnan Khashoggi. La Zagaleta was oorspronkelijk een jachtlandgoed totdat het werd getransformeerd door de huidige eigenaren tot een 2,000 hectare residentieel project.

Er is veel veranderd sinds de dagen van Khashoggi’s overdadige feesten die het gesprek van de stad waren en tot afgunst leidden bij iedereen die niet was uitgenodigd. Zijn enorme 5,100m2 villa is nu omgetoverd tot het fantastische La Zagaleta clubhuis, exclusief geopend voor bewoners en leden die toegang hebben tot de verschillende vergaderzalen, restaurants, bar, café, barbecue, zwembad, bibliotheek, feestpaviljoen, biljartkamer, bowlingbaan en pro-shop.

Beperkt tot 420 percelen, elk met een vergunning voor de bouw van alleen vrijstaande villa’s en omheind door hoge bomen en struikgewassen is La Zagaleta ontworpen om de privacy van zijn elite bewoners te verzekeren. Van de tien meter natuurlijk groene zone die verplicht is aangebracht tussen elk perceel tot aan de strikte veiligheidsmaatregelen bij beide ingangen, kunnen huiseigenaren in La Zagaleta zich er gerust op voelen dat hun comfort en privacy van het grootste belang zijn. Dat is dan ook de reden dat zoveel beroemdheden, zakenlieden en politici gekozen hebben voor een woning hier, inclusief de voormalige burgemeester van Moscow, Rod Stewart, Roman Abramovich en Hugh Grant. Zoals men mag verwachten van Europa’s mooiste en meest luxueuze besloten ontwikkelingsproject is de beveiliging optimaal en geruchten rond de aankoop van een woning door Vladimir Putin binnen de grenzen van La Zagaleta kunnen niet bevestigd of ontkend worden.

La Zagaleta, BenahavisEenmaal langs het beveiligingspersoneel welke de ingangen via de kronkelige weg vanuit de kust van Marbella bewaken, is La Zagaleta de thuisbasis van een adembenemende mengeling van prachtige traditionele en moderne architectuur en natuurlijke schoonheid. De aanwezige herten, wilde zwijnen, geiten en fazanten dwalen vrij tussen de kurkeiken, olijven, kleurrijke fruitbomen, Kornoeljes en zonneroos struiken, die de prestigieuze en exclusieve golfbaan en andere groene gebieden omringen. Natuurlijk zorgt de verhoogde positie van La Zagaleta voor een spectaculair uitzicht op de omliggende gebieden – vanaf vele plaatsen kunt u recht over de middellandse zee naar Gibraltar en Afrika kijken. Let ook op de adelaars en gieren die boven uw hoofd rondzweven en gebruik maken van de luchtthermiek om hun vlucht te vergemakkelijken.

De buitengewone Multi-miljoen euro landhuizen zijn een wereld van verschil vergeleken met de gemiddelde Spaanse villa. Gesitueerd op percelen variërend van 3,000m2 tot 10,000m2. Typische kenmerken zijn de thuisbioscopen, privé spa’s, gastenverblijven, royale slaapkamer suites, garages met ruimte voor 6 tot 10 auto’s, grote professionele keukens, expansieve woonruimtes, infinity zwembaden en betoverende tuinen.

Naast zijn twee exclusieve 18-holes golfbanen en clubhuis beschikt La Zagaleta ook over tennisbanen, een manege, paardrij- en wandelpaden, een helikopterdek en management services welke privé vervoer van en naar het vliegveld, was- en schoonmaakservice, tuin- en zwembadonderhoud, oppasservice, chauffeurs, bankieren en administratie aanbiedt.

Een weelderige oase van natuurlijke schoonheid gecombineerd met discretie, privacy, exclusiviteit en veiligheid, je zou haast denken dat La Zagaleta ontoegankelijk is en kilometers verwijderd is van alles en iedereen. Toch is het dorpje Benahavis slechts een paar minuten rijden vanaf de beveiligde ingang. Tevens zijn Marbella en Puerto Banús ook makkelijk te bereiken, binnen 15 minuten met de auto. Onderweg vindt u een goede selectie aan restaurants, golfbanen, spa’s, winkels en natuurlijk de fantastische Costa del Sol stranden – dat is natuurlijk als u uzelf kunt losmaken van de vrede en rust van La Zagaleta zelf.

Juli 2015

Herenhuis  te koop in  La Zagaleta - Benahavis Herenhuis

Herenhuis te koop in La Zagaleta, Benahavis

Herenhuis te koop i La Zagaleta, Benahavis, met 7 slaapkamers, 9 badkamers, 5 een eigen badkamer,...

7 Slaapkamers | 9 Badkamers | 11.000.000

Villa  te koop in  La Zagaleta - Benahavis Villa

Villa te koop in La Zagaleta, Benahavis

Villa te koop i La Zagaleta, Benahavis, met 7 slaapkamers, 7 badkamers, 7 een eigen badkamer, 2...

7 Slaapkamers | 7 Badkamers | 5.500.000Verlaagd van 8.500.000 €