Estepona creëert een groene zone in Cancelada


Cancelada is in een rap tempo één van de meest populaire residentiële gebieden van Estepona’s New Golden Mile aan het worden. Als erkenning voor de omgeving van het gebied, welke zeer gewaardeerd wordt voor zijn toegang tot prachtige wandelroutes, heeft de burgemeester van Estepona, José María García Urbano, recentelijk aangekondigd dat het gemeentehuis 26.000 m2 aan grond gaat toewijzen om een nieuw, groen recreatiegebied te creëren.

Syzygy Homes

Deze ontwikkeling houdt o.a. in dat er een zeven tegen zeven voetbalveld komt en een recreatiegebied met tuinen, en bio-duurzame circuits. Daarnaast is de raad van Estepona ook een nieuw, groen gebied van 14.000 m2 aan het plannen in het naburige Bel-Air, welke zal gaan lopen van de boulevard van Bel-Air tot aan de Brijan straat.

Tijdens de aankondiging van het plan, vertelde de burgemeester aan de pers dat het voetbalveld kunstgras zal krijgen en dat het een onderdeel zal uitmaken van een sportcomplex met voetgangerstoegang, straatmeubilair, verlichting en tuin gedeeltes. Toegang tot deze faciliteiten zal gratis zijn en ze zullen ook worden gebruikt door studenten van de Cancelada school, welke vlakbij ligt. De raad is ook van plan om voor kleedkamers te zorgen voor diegenen die gebruik willen maken van de nieuwe sportfaciliteiten.

Het tweede deel van deze nieuwe, groene zone van Cancelada zal ongeveer een gebied van 7.500 m2 omvatten waarop aangelegde tuinen en bomen te vinden zullen zijn. Dit ontmoetingspunt voor residenten zal worden voorzien van speeltafels en buitenmeubilair zodat bezoekers kunnen genieten van het panoramisch uitzicht op de Guadalmansa Rivier-vallei.

Het derde deel van deze nieuwe zone zal omgetoverd worden tot een groot openbaar park beplant met Mediterrane vegetatie en het gebied zal tevens worden voorzien van diverse wandel- en hardlooproutes. Het hoofdkenmerk van dit park zal zijn dat het veel grasvelden zal hebben, waar residenten kunnen wandelen of picknicks kunnen houden. Daarnaast zal er ook een kinderspeelplaats, een petanque-baan, en een gebied voor buitengymnastiek zijn.

Deze nieuwe recreatiefaciliteiten zijn allemaal onderdeel van het plan van de raad van Estepona om gebieden buiten het stadshart te promoten en om meer openbare diensten en faciliteiten in gebieden als Cancelada toe te voegen. Zoals de burgemeester in zijn aankondiging zei is de slogan van de stad “Estepona, tuin van de Costa del Sol”, en de raad werkt hard aan de creatie van groene ruimtes in de buitenwijken. Hij hoopt dat deze gebieden het landschap van Estepona in zijn geheel zullen verbeteren en dat de verschillende toevoegingen, zoals het planten van bomen, de landschapsarchitectuur en prachtige verlichtingsinstallaties de New Golden Mile verder zullen verbeteren en zijn verstedelijkingen visueel zullen verbinden. 

Verbeteringen in het gebied hebben een geweldige invloed en Cancelada is de favoriete locatie aan het worden voor enkele nieuwe ontwikkelingen aan de kust. The Residences van SYZYGY bieden uitmuntende moderne appartementen, en The Villas behoren tot de top van de meest aantrekkelijke en best-gelegen moderne huizen in Marbella en Estepona, die optimaal comfort en luxe in een moderne setting bieden, met één slaapkamersuite op de begane grond en twee op de eerste verdieping.

Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen om deze en alle andere prachtige moderne appartementen, penthouses en villa’s te bekijken die beschikbaar zijn in de omgeving van Estepona en Cancelada.

November 2017

Villa  te koop in  Cancelada - Estepona Villa

Villa te koop in Cancelada, Estepona

Villa te koop i Cancelada, Estepona, met 4 slaapkamers, 4 badkamers, 4 een eigen badkamer, 1...

4 Slaapkamers | 4 Badkamers | 1.450.000

Appartement  te koop in  Cancelada - Estepona Appartement

Appartement te koop in Cancelada, Estepona

Appartement te koop i Cancelada, Estepona, met 2 slaapkamers, 2 badkamers, 1 een eigen badkamer,...

2 Slaapkamers | 2 Badkamers | 298.000

Appartement  te koop in  Cancelada - Estepona Appartement

Appartement te koop in Cancelada, Estepona

Appartement te koop i Cancelada, Estepona, met 3 slaapkamers, 2 badkamers, 1 een eigen badkamer,...

3 Slaapkamers | 2 Badkamers | 335.000