Waarom een woning op plan kopen aantrekkelijk is voor investeerders


Het kopen op plan (ook wel ‘off-plan buying’ genoemd) heeft niet alleen een comeback gemaakt, maar is ook weer helemaal hip. Sommigen vragen zichzelf misschien af waarom iemand iets zou kopen en al beginnen met betalen voor een woning of appartement terwijl deze nog gebouwd moet worden, maar voor diegenen die goed op de hoogte zijn is dit de meest voordelige manier van het kopen van ontroerend goed – afhankelijk van uw prioriteiten en uw voornaamste redenen voor het kiezen van het huis, natuurlijk.

Kopen om gelijk te verhuizen

Als u op zoekt bent naar het kopen van een woning om er ook gelijk naartoe te verhuizen dan is het kopen op plan niet de ideale optie, aangezien u in dat geval natuurlijk een huis wilt vinden dat niet alleen al gebouwd is, maar ook klaar is om naartoe te verhuizen zodra u de aankoop heeft afgerond. Een conventionele aankoop van ontroerend goed, waarbij u uw huis verkoopt en tegelijkertijd een nieuwe woning koopt om in te wonen, is daarom de beste optie in deze situatie, wat vooral gebeurt in de primaire woningmarkt – waar mensen huizen kopen of huren dicht bij hun werk en waar ze het hele jaar door kunnen wonen.

Kopen om er op een later tijdstip in te gaan wonen of te verkopen

De Costa del Sol is echter voornamelijk een secundaire woningmarkt, waar een groot deel van de kopers hun woning gebruiken voor vakanties of bepaalde periodes in het jaar en er dus niet het hele jaar door wonen. Met andere woorden, de meeste woningen hier zijn geen primaire residenties maar tweede huizen, hoewel het percentage van de mensen die fulltime in en rondom Marbella wonen en huizen huren zeker aan het groeien is. Dit komt vooral doordat het gebied zich sterk ontwikkelt en verandert van een puur toeristische bestemming naar een soort plek dat professionals en families aantrekt.

Hoewel veel mensen die op plan kopen uiteindelijk zelf in het huis gaan wonen is dit het meest ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een vakantiehuis of tweede huis en/of als investering om het snel of op een later moment te verkopen. Voor de mensen die al een primaire woning hebben maakt het niet uit dat de nieuwbouwwoning nog gebouwd moet worden en pas later klaar is om er naartoe te verhuizen – en het mooie van kopen op plan is dat hoe eerder u het koopt, des te groter de kans is dat de waarde van het huis stijgt voordat u überhaupt de voordeur heeft geopend. 

Hoe het werkt

Nieuwe projecten worden in fases gebouwd zodat vastgoedontwikkelaars hun financiële risico spreiden en zodat zij ook in staat zijn om het bouwproces beter te managen en woningen te bieden die gebouwd en afgerond zijn volgens de hoogste standaarden. De ontwikkelaars moeten het land zelf bezitten en moeten ten minste 50% van alle woningen hebben verkocht voordat zij in aanmerking komen voor bankfinanciering. Dit vergroot de kredietwaardigheid en verschaft een grotere garantie voor de kopers, aangezien de ontwikkelaars verplicht zijn grotere financiële reserves te hebben.

Als u er vroeg bij bent en in de eerste fase van de vrijgave van de appartementen koopt, kunt u nog kiezen uit de units, ligging en uitzicht. Zodra u een huis heeft geselecteerd en een aanbetaling heeft gedaan betaalt u de eerste 40% tijdens de bouwfases (de investering die tot dusver is gedaan komt met bankgarantie), terwijl de resterende 60% pas wordt betaald bij de notaris wanneer de woning is afgerond en op uw naam staat. Tegen die tijd is er een goede kans dat uw huis al redelijk wat meer waard is dan wat u er in eerste instantie voor heeft betaald en natuurlijk is een financiering ook mogelijk voor kopen op plan.

FM Properties kan, als specialist in het ontwikkelen en promoten van de beste nieuwe villa’s en appartementen die te koop zijn in Marbella, heldere antwoorden geven op al uw vragen, evenals een topselectie aan moderne woningen in Marbella aanbieden, dus neem contact met ons op voor meer informatie.

Augustus 2017

Appartement te koop in Oasis325 - Estepona Appartement

Appartement te koop in Oasis325, Estepona

Appartement te koop i Oasis325, Estepona, met 2 slaapkamers, 2 badkamers, 1 een eigen badkamer, 1...

2 Slaapkamers | 2 Badkamers | 230.000

Appartement te koop in The Edge - Estepona Appartement

Appartement te koop in The Edge, Estepona

Appartement te koop i The Edge, Estepona, met 2 slaapkamers, 2 badkamers, 1 een eigen badkamer, 1...

2 Slaapkamers | 2 Badkamers | 565.000

Appartement te koop in Valle Romano - Estepona Appartement

Appartement te koop in Valle Romano, Estepona

Appartement te koop i Valle Romano, Estepona, met 2 slaapkamers, 2 badkamers, 1 een eigen...

2 Slaapkamers | 2 Badkamers | 232.000

Villa te koop in The Sanctuary Villas - Estepona Villa

Villa te koop in The Sanctuary Villas, Estepona

Villa te koop i The Sanctuary Villas, Estepona, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 1 een eigen...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 865.000

Villa te koop in Light Blue Villas - Estepona Villa

Villa te koop in Light Blue Villas, Estepona

Villa te koop i Light Blue Villas, Estepona, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 3 een eigen...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 2.100.000

Villa te koop in Antik Villas - Estepona Villa

Villa te koop in Antik Villas, Estepona

Villa te koop i Antik Villas, Estepona, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 3 een eigen badkamer, 1...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 1.350.000

Villa te koop in El Paraiso - Estepona Villa

Villa te koop in El Paraiso, Estepona

Villa te koop i El Paraiso, Estepona, met 5 slaapkamers, 5 badkamers, 2 een eigen badkamer, 1...

5 Slaapkamers | 5 Badkamers | 1.100.000

Villa te koop in La Resina Golf - Estepona Villa

Villa te koop in La Resina Golf, Estepona

Villa te koop i La Resina Golf, Estepona, met 4 slaapkamers, 3 badkamers, 1 een eigen badkamer, 1...

4 Slaapkamers | 3 Badkamers | 525.000

Villa te koop in Estepona - Estepona Villa

Villa te koop in Estepona

Villa te koop i Estepona, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 1 een eigen badkamer, 1 toiletten en...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 463.000