Wonen in Benahavís


Inwoners van Benahavís zijn erg snel in het ophemelen van de geneugten van deze charmante berg ‘pueblo’ welke op slechts 10 minuten rijden van het kustgebied ligt en de voorzieningen van de grotere steden, zoals San Pedro Alcántara, Marbella en Estepona. Het is dan ook geen verassing dat het dorp en het stedelijke omliggende gebied al jarenlang kunstenaars, ambachtslieden en de beroemde welvarende hebben aangetrokken. Maar ook mensen die van heerlijk eten houden leggen de pittoreske weg naar Benahavís af, om te dineren in de uitstekende collectie van restaurants.

Door de tijd heen is Benahavís flink gegroeid, echter zonder het essentiële karakter van een bergdorp te verliezen. De smalle, kronkelende straatjes bieden in elke bocht een verassing; of dit nu een restaurant is, een typische tapas bar, een kunstgalerie of een stijlvolle boetiek. Het vestigen van een nieuwe supermarkt en een tweetalige school op de weg naar het dorp heeft veel bijgedragen aan het verbeteren van de faciliteiten in het gebied. Hiernaast is een schilderachtige wandeltocht langs de rivier aangelegd, welke bezoekers vanuit de gehele kust aantrekt. Het is één van de gebieden in de Costa del Sol waar het meest over gesproken wordt en tevens één van de meest begeerlijke als men het over vastgoed heeft.

Een aantal stijlvolle ontwikkelingen die passen bij de schoonheid van Benahavís zijn een scala van woningen die te koop zijn via FM Properties. Bijvoorbeeld deze 3 slaapkamers tellende, op het zuiden gerichte duplex penthouse in Marques de Atalaya welke zowel uitzicht biedt op de bergen als de zee en op de omringende golfbaan. De supermarkt ligt op loopafstand en de gemeenschap biedt ter plaatse vele faciliteiten; inclusief 24-uurs beveiliging, tennisbaan, spa, fitnessruimte, jacuzzi, een verwarmd binnenzwembad en een geweldig buitenzwembad omringd door prachtige tuinen. 

Een nog zo’n aantrekkelijk nieuwbouwcomplex is Las Terrazas de Atalaya, welke 56 moderne appartementen in Atalaya Alta te bieden heeft, die over de prachtige greens van de Atalaya golfclub uitkijken. Verdeeld over twee- en drieverdiepingen tellende appartementen en penthouses, ligt dit aantrekkelijk gestileerde project tussen weelderige tuinen en zijn deze voorzien van open keukens die overgaan in open woonruimtes en prachtige terrassen. Deze woningen zijn ontworpen, gebouwd en afgewerkt volgens de hoogste eisen, met vier zwembaden, een tennisbaan en een groot terras om te zonnebaden bij het zwembad.

Er zijn verder veel stijlvolle en moderne villa’s te vinden in het gebied rondom Benahavís. Deze villa in Los Flamingos met 4 slaapkamers is nieuw gebouwd met zwembad, tuin, garage en domotica technologie, fitnessruimte en een reeks aan andere faciliteiten. Het ligt dichtbij de scholen en golfbaan, wat het een perfecte familiewoning maakt.

La Alqueria is een luxueus en opkomend gebied welke de thuisbasis is voor deze nieuwe vastgoedontwikkeling met slechts 14 villa’s in de omheinde gemeenschap. Deze eigentijdse villa met 3 slaapkamers biedt panoramische vergezichten over de golfbaan en ligt op slechts 5 minuten wandelen van de plaatselijke supermarkt en de meest dichtbij gelegen school. Deze villa is eveneens nieuwgebouwd, wat kopers het voordeel biedt van in een compleet nieuwe woning te stappen en het hun thuis te maken.

Bij FM Properties kunnen we u eveneens een portfolio tonen van appartementen in Benahavís, welke perfect zijn als vakantiewoning of voor permanente bewoning, naast betekeniswaardige villa’s in het luxueuze La Zagaleta. Benahavís heeft ontzettend veel te bieden voor iedereen die op zoek is naar een idyllische plek aan de Costa del Sol. Neemt u contact met ons op en dan zullen wij u laten zien waarom dat zo is.

Februari 2017

Villa te koop in Marbella Club Golf Resort - Benahavis Villa

Villa te koop in Marbella Club Golf Resort, Benahavis

Villa te koop i Marbella Club Golf Resort, Benahavis, met 5 slaapkamers, 6 badkamers, 3 een eigen...

5 Slaapkamers | 6 Badkamers | 3.495.000

Appartement te koop in Lomas de La Quinta - Benahavis Appartement

Appartement te koop in Lomas de La Quinta, Benahavis

Appartement te koop i Lomas de La Quinta, Benahavis, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 3 een eigen...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 575.000

Duplex Penthouse te koop in Lomas de La Quinta - Benahavis Duplex Penthouse

Duplex Penthouse te koop in Lomas de La Quinta, Benahavis

Duplex Penthouse te koop i Lomas de La Quinta, Benahavis, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 2 een...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 743.000

Villa te koop in El Mirador del Paraiso - Benahavis Villa

Villa te koop in El Mirador del Paraiso, Benahavis

Villa te koop i El Mirador del Paraiso, Benahavis, met 4 slaapkamers, 4 badkamers, 4 een eigen...

4 Slaapkamers | 4 Badkamers | 1.495.000

Appartement te koop in Alborada Homes - Benahavis Appartement

Appartement te koop in Alborada Homes, Benahavis

Appartement te koop i Alborada Homes, Benahavis, met 2 slaapkamers, 2 badkamers, 1 een eigen...

2 Slaapkamers | 2 Badkamers | 235.000

Duplex Penthouse te koop in Four Seasons - Benahavis Duplex Penthouse

Duplex Penthouse te koop in Four Seasons, Benahavis

Duplex Penthouse te koop i Four Seasons, Benahavis, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 1 een eigen...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 670.000Verlaagd van 695.000 €

Herenhuis te koop in La Zagaleta - Benahavis Herenhuis

Herenhuis te koop in La Zagaleta, Benahavis

Herenhuis te koop i La Zagaleta, Benahavis, met 7 slaapkamers, 9 badkamers, 5 een eigen badkamer,...

7 Slaapkamers | 9 Badkamers | 11.000.000

Grondstuk (Perceel) te koop in La Alqueria - Benahavis Grondstuk (Perceel)

Grondstuk (Perceel) te koop in La Alqueria, Benahavis

Grondstuk (Perceel) te koop i La Alqueria, Benahavis, met 6 slaapkamers, 6 badkamers, 4 een eigen...

6 Slaapkamers | 6 Badkamers | 570.000

Appartement te koop in Los Flamingos Golf - Benahavis Appartement

Appartement te koop in Los Flamingos Golf, Benahavis

Appartement te koop i Los Flamingos Golf, Benahavis, met 2 slaapkamers, 2 badkamers, 2 een eigen...

2 Slaapkamers | 2 Badkamers | 349.995