Heerlijk dineren in Marbella


De leden van de vooraanstaande internationale kring die van Marbella een thuis maken ver van huis, doen dit om vele redenen. Naast het heerlijke klimaat, de prachtige stranden en bijzondere levensstijlen, is de goede smaak voor de fijnere dingen in het leven leidend voor hen. Dit is behoorlijk letterlijk te nemen als het gaat om de vele beschikbare eetgelegenheden in dit gastronomisch paradijs.25_0515041923

De ondernemers, beroemdheden en royalty die de badplaats regelmatig bezoeken, verwachten niet alleen het beste als het aankomt op uit eten gaan, maar willen tevens een keuze kunnen maken uit alle wereldse gerechten die tot hun beschikking staan. De restaurateurs van Marbella zijn hen hierbij maar al te graag van dienst.

Een overvloed aan verschillende restaurants -van relaxte strandclubs tot bruisende vijfsterren restaurants en trendy bars- komen ieders smaak tegemoet. Met zeer bekwame chef-koks die, door gebruik te maken van de beste ingrediënten, memorabele gerechten weten te creëren, zullen zelfs de meest kritische eter tevreden stellen.

Michelin restaurants in Marbella

Deze kwaliteit is nergens duidelijker te merken dan op de Golden Mile van Marbella, waar de Marbella Club al sinds de jaren ’50 gerechten aanbiedt van het hoogste niveau.

dani-garcia-restauranteEn het Puente Romano resort is een uitmuntende eetgelegenheid als het gaat om gerechten vanuit de hele wereld. Diens Plaza Village biedt een selectie van enkele van de beste eetgelegenheden in Spanje; Thais, Japanse fusion, Italiaanse en Spaanse gerechten, maar beschikt ook nog eens over wat kan worden omschreven als het vlaggenschip van de Marbella eetervaring; namelijk het met twee Michelin-sterren bekroonde Dani García Restaurant.

De chef-kok, van oorsprong afkomstig uit Málaga, is een van de meest onderscheidende in de wereld van de Spaanse keuken. Hij heeft al zijn vaardigheden en ervaring meegebracht om toe te passen in zijn eetgelegenheden te Marbella. Diners worden aangeboden op een menu van fantasierijke gerechten, bereid volgens de hoogste normen en gepresenteerd met flair en een onberispelijke service. Het vertegenwoordigt alles van het beste wat de sjieke eetgelegenheden van Marbella te bieden hebben.

In feite is de stad de thuisbasis voor vier restaurants met Michelin sterren (Andalusië heeft er 13 in totaal). Hoewel elk restaurant een eigen unieke ervaring biedt, delen zij de eigenschap van het aanbieden van karakteristieke gerechten in een weelderige omgeving, die het uit eten gaan een ware belevenis maken. Skina, gelegen in het charmante oude centrum, is houder van een Michelin-ster dankzij het uitstekende eten die “laat zien dat er gebruik gemaakt wordt van een minutieuze techniek en van ingrediënten van de hoogste kwaliteit “, aldus de Michelin-inspecteurs.

Heerlijke gerechten door lokale producten

De meest recente van de restaurants op het resort die een erkenning van Michelin heeft verdiend is Messina, op Avenida Severo Ochoa, welke dit jaar een ster in de gids werd toegekend. De chef-koks bieden hier twee verschillende menu’s met een selectie van hun meest fantasierijke gerechten, gepresenteerd in een restaurant met een ‘stads’ decor dat een trendy eigentijdse sfeer creëert op het terrein.

Restaurante-Skina-MarbellaEl Lago, met uitzicht op een prachtig meer behorend tot de urbanisatie Elviria Hills ten oosten van Marbella, is opnieuw een uitstekende door Michelin aangeraden eetgelegenheid. Deze heeft al 11 jaar één van de felbegeerde sterren in haar bezit.

Chef-kok Diego del Río combineert zijn liefde voor de Andalusische ingrediënten met zijn moderne culinaire talent, om zo verrukkelijke gerechten te creëren, geïnspireerd op de traditionele keuken, maar met een moderne twist.

Deze vier etablissementen mogen dan wel de vaandeldragers voor lekker eten in Marbella zijn, zij zijn zeker niet de enige beschikbare opties in het gebied. Een wandeling langs de kades in Puerto Banús, rond de geplaveide straatjes van de oude stad of langs de boulevard, onthullen veel meer restaurants met heerlijke gerechten uit de hele wereld. De culinaire hoogstandjes van Marbella zijn nog een extra reden om deze zonovergoten hoek van Spanje te verkennen.

Mei 2016

Shop  te koop in  Marbella - Marbella Shop

Shop te koop in Marbella

Shop te koop i Marbella, 1 toiletten. Over eigendom afmetingen heeft 104 m² gebouwd. Deze...

1.050.000

Shop  te koop in  Marbella - Marbella Shop

Shop te koop in Marbella

Shop te koop i Marbella, 1 toiletten. Over eigendom afmetingen heeft 91 m² gebouwd. Deze...

950.000

Appartement begane grond  te koop in  Marbella - Marbella Appartement begane grond

Appartement begane grond te koop in Marbella

Appartement begane grond te koop i Marbella, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 2 een eigen...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 825.000

Appartement begane grond  te koop in  El Mirador - Marbella Appartement begane grond

Appartement begane grond te koop in El Mirador, Marbella

Appartement begane grond te koop i El Mirador, Marbella, met 4 slaapkamers, 4 badkamers, 4 een...

4 Slaapkamers | 4 Badkamers | 950.000

Duplex Penthouse  te koop in  El Mirador - Marbella Duplex Penthouse

Duplex Penthouse te koop in El Mirador, Marbella

Duplex Penthouse te koop i El Mirador, Marbella, met 3 slaapkamers, 3 badkamers, 3 een eigen...

3 Slaapkamers | 3 Badkamers | 875.000