Het veranderende karakter van Estepona en haar New Golden Mile


Estepona is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, van een klein vissersdorpje tot één van de meest geliefde vakantieoorden aan de Costa del Sol. Dertig kilometer ten westen van Marbella bevindt zich een 21 kilometer lange prachtig uitgestrekte kust, beschermd door de indrukwekkende Reales bergketen.

Het veranderende karakter van Estepona en haar New Golden Mile

Ondanks de geleidelijke groei, is de stad Estepona, die in de jaren 60 voor het eerst bezoekers aantrok naar de geplaveide straatjes, er in geslaagd haar charme te behouden. De oude stad zit vol met kleine, intieme tapas bars, boetiekjes met mode en schoeisel, juweliers, kleermakers en ambachtelijke winkels. Iets erbuiten gelegen vindt u de grotere supermarkten, banken, kantoren en winkelstraten die van Estepona een moderne en up-to-date gemeente maakt, evenals een aantrekkelijke toeristische bestemming.

De afgelopen jaren hebben er een aantal veranderingen plaatsgevonden, waardoor Estepona zich weet te onderscheiden van de rest van de toeristische steden aan de Costa del Sol. De burgemeester van Estepona, José María García Urbano heeft hard gewerkt om nieuw leven in het centrum te blazen, en heeft bewoners de mogelijkheid geboden om te helpen bij de verjonging van deze prachtige, familiegerichte stad.

Als u door de straten loopt, kunt u er haast niet omheen, de prachtige bijpassende gekleurde bloempotten vol geurende geraniums, veelal geplaatst in de kleine woonwijken in de oude binnenstad. Elke straat heeft een kleur of patroon toegewezen gekregen; de uniformiteit is bijzonder opvallend. Veel van de straten zijn gerestaureerd, de gevels zijn opnieuw geschilderd en de visuele facelift is zeer opmerkelijk.

Muurschilderingen hebben een belangrijke rol gespeeld in de verjonging van Estepona, waarbij de gevels van enkele hoge flatgebouwen zijn opgevrolijkt. Volg de “Mural Walk” (La Ruta de Murales Artísticos) en bewonder de werken “House of the Good People”, “Fishing Day”, “Watering the Garden” en nog heel veel meer, gecreëerd door lokale kunstenaars en professionele muurschilders.

Naast dit werden er nog twee belangrijke culturele bezienswaardigheden aan de stad toegevoegd in 2015. De “Orquidario”, of Orchideeën Park, en de Botanische Tuin zijn gevestigd in een indrukwekkend, speciaal ontworpen gebouw, bestaande uit drie glazen koepels. Dit voegt een heel nieuwe dimensie toe aan de skyline van Estepona, terwijl binnen in dit prachtige bouwwerk 8.000 verschillende soorten planten tentoongesteld worden, rond een adembenemende waterval van 17 meter hoog. Meer dan 35.000 mensen bezochten de Orquidario in de eerste week, en de eerste viering van een bruiloft vond slechts twee weken later al plaats.

Het beheer van het nieuwe theater, Teatro Felipe VI, koos ervoor om de Málaga Philharmonic Orchestra de ongelooflijke akoestiek te demonstreren aan de gelukkige aanwezigen bij de inauguratie in maart. Het theater organiseert, in haar auditorium met 600 zitplaatsen, allerlei evenementen, waaronder live muziekoptredens, theatervoorstellingen en tentoonstellingen en richt zich op de bevordering van de lokale kunstscène van de stad.

Enkele van de andere nieuwe projecten, bestemd voor Estepona, bevinden zich nog steeds in de planning- en de bouwfase. Het lokale stadhuis hoopt dat nieuwe winkelcentra tot meer zakelijke en toeristische investeringen zullen leiden en dat het plan, om de twaalf verschillende delen van het kustgebied aan elkaar te verbinden door een kustroute, bewerkstelligd wordt. Het uiteindelijke doel hiervan is wandelaars gemakkelijk en veilig de mogelijkheid en toegang te bieden tot het gehele gebied aan de Costa del Sol. Beide projecten zijn geconcentreerd in het gebied dat beter bekend staat als de New Golden Mile, die vanuit het centrum van Estepona leidt richting San Pedro de Alcántara, Marbella en verder.

Een groot percentage van Estepona’s ontwikkelingen van luxe huizen vindt plaats langs de New Golden Mile. Ontworpen om Marbella’s iconische Golden Mile na te bootsen, en om misschien op een dag te worden beschouwd als de westelijke uitbreiding van het oorspronkelijke, zijn de woningen aan de New Golden Mile geplaatst in aantrekkelijke complexen met voornamelijk appartementen en huizen. De woningen zijn ontworpen om bezoekers van alle nationaliteiten aan te trekken om tijd door te brengen aan de Costa del Sol. Er wordt veel aandacht besteed aan faciliteiten en lokale voorzieningen en de prijzen van de projecten lopen uiteen van betaalbaar tot prijzig, maar bijna allemaal op loopafstand van het strand, genietend van een prachtig uitzicht op zee.

Bahía del Velerin is een mooi voorbeeld: een oogstrelend, omheind eersterangs strandcomplex met 24-uurs beveiliging/conciërge, weelderige tropische tuinen, poolbar en een kinderbad. De architectuur is een prachtig compromis tussen de traditionele Spaanse stijl en een modern interieur; roomkleurige buitenmuren, aangevuld met stijlvol hout en ijzerwerk, contrasterend met een elegante hedendaagse inrichting, afgewerkt met alle gemakken die u in een luxe appartement zou verwachten.

In 2015 lijkt Estepona niet te stuiten. Het enthousiasme blijft groeien met iedere nieuwe opening en de stad breidt zich succesvol uit. De positiviteit is besmettelijk; steeds meer beleggers zijn op zoek naar een uitbreiding in de nieuwe parel van de westelijke Costa del Sol en samen met het toenemende toerisme wordt de lokale economie sterk gestimuleerd, waardoor er nog meer kans is om te groeien. Houdt deze plek dus in de gaten!

Juli 2015

Duplex Penthouse  te koop in  Bahía del Velerín - Estepona Duplex Penthouse

Duplex Penthouse te koop in Bahía del Velerín, Estepona

Duplex Penthouse te koop i Bahía del Velerín, Estepona, met 3 slaapkamers, 2 badkamers, 2 een...

3 Slaapkamers | 2 Badkamers | 1.100.000